Deze mooie 3-daagse reis brengt u naar de mooiste en bekendste Beierse Kerstmarkten. We bezoeken in Neurenberg de beroemde Christkindlesmarkt, in het meer dan 1000 jaar oude Regensburg onderneemt u een Koninklijke Kerstwandeling en in Würzburg staat u één van de mooiste en sfeervolste kerstmarkten te wachten.

DAG 1 Kerstmarkt Neurenberg – Enkering

We vertrekken in de vroege morgen vanaf onze instapplaatsen naar Neurenberg. Hier bezoekt u Duitslands beroemdste kerstmarkt, de Neurenbergse Christkindlesmarkt, onderaan de burcht. Deze unieke kerststad
biedt u een vredige kerstsfeer, belevenissen en pure romantiek: bij advents- en kerstconcerten in de kerken, de traditionele kribbententoonstelling in de barokkerk St.-Egidiën en in de Spitalgasse, de tentoonstelling van historische marktkraampjes in het stadhuis, de ‘kinderkerstmarkt’ op de Hans-Sachs-Platz en het ‘sterrenhuis’ bij het Katharinenklooster. En in het bijzonder bij een wereldreis op de ‘markt der partnersteden’ op de Rathausplatz, bij demonstraties van oude ambachten in de Handwerkerhof, de lichtjesoptocht naar de burcht, in de kerstbioscopen of tijdens een rondrit met de postkoets.In de vroege avond rijden we door naar het hotel in Enkering, waar u met een glas ‘Winterzauber’ ontvangen wordt. Als avondeten kunt u genieten van een overheerlijk 3-gangen menu.

DAG 2 Kerstmarkt Regensburg

Na een lekker ontbijtbuffet gaat de reis door het Altmühltal naar Regensburg. Deze plaats ligt in het hart van Beieren en behoort tot één van de mooiste steden van Europa. Tot de bekendste bouwwerken behoort behalve de‘Steinerne Brücke’ ook de vorstelijke abdij St. Emmeram. Regensburg heeft maar liefst 3 kerstmarkten te bieden: de Lucretiamarkt van de Regensburgse sierkunstenaars en de traditionele Christkindlmarkt op deNeupfarrplatz in het hart van de historische stadskern alsmede de‘romantische kerstmarkt’ op het kasteel Thurn und Taxis met kraampjes van ambachtslieden en demonstraties van oude ambachten nodigen u uit voor een adventswandeling en genieten in kerstsfeer. Tegen de avond keren we terug bij ons hotel in Enkering, waar u wederom met een lekkere maaltijd verwend
wordt.

DAG 3 Kerstmarkt Würzburg – Terugreis

Op de laatste dag van deze reis brengt u nog een bezoek aan de oude, Frankische residentiestad Würzburg. Voor de pittoreske coulissen op de Markt met het Falkenhaus en de Mariënkapel staat u één van de mooiste en sfeervolste kerstmarkten te wachten. Naar hartenlust echt Frankische producten en culinaire lekkernijen bewonderen, kopen en smullen – een gezellige traditie. De adventbelevenis wordt afgerond door verdere evenementen zoals tentoonstellingen, concerten, toneelvoorstellingen en ritjes met de St.-Nicolaastram. In de namiddag is het vertrek terug naar de instapplaatsen.