De tijd voor kerst behoort in het Ertsgebergte (Erzgebirge) zeker tot de mooiste tijd van het jaar. Overal komt de geur van kerststollen, peperkoeken en glühwein u tegemoet. De vaak ambachtelijk en in kerstsfeer gemaakte houtsnijwerken zoals rookmannetjes, sierlijke kandelaars en nog veel meer, worden hier aangeboden. Daarnaast hebben wij een leuk programma voor u in elkaar gezet.

 

1e dag, heenreis naar Bozi Dar Het vertrek vanaf de opstapplaatsen is in de ochtend. Aan het eind van de middag bereiken we hotel  Waldschlößchen (Lesni Zamécék) in Bozi Dar, gelegen aan de Tsjechische kant van het Ertsgebergte. We checken in en daarna heeft u vrije tijd. ’s Avonds avondeten in het hotel. 2e dag, bezoek Seiffen en Annaberg (meerprijs € 30,00 p.p.)
Na het ontbijt beginnen we met een rondrit door het Ertsgebergte. Het Ertsgebergte behoort tot één van de mooiste middelgebergtelandschappen van Duitsland. Vooral in de Advents- en Kersttijd, als in de vele vensters en tuinen de typische houtsnijkunst te zien is. Ontdekt u het heerlijke landschap en de steden die een bezoek waard zijn.Via Oberwiesenthal, de hoogstgelegen stad op de Fichtelberg, rijden we naar Seiffen, de ‘deur naar speelgoedland’. Het kuuroord Seiffen is het centrum van de Saksische houtsnijkunst en speelgoedindustrie.Bezoekt u de talrijke kleine winkeltjes met hun traditionele houtkunst en
breng een bezoek aan de werkplaats waar dit gemaakt wordt. Hier kunt u zien hoe vandaag de dag de houten figuren met de hand gemaakt worden. Aansluitend rijden we door via Olbernhau en Marienthal naar Annaberg-Buchholz, het culturele centrum van het Ertsgebergte. Hier staat de St.Annenkirche, de grootste kerk van Saksen, met het Bergmannsaltaar en de ‘Frohnauer Hammer’ als technisch standbeeld van de mijnbouw. In de late middag rijen we terug naar het hotel. 3e dag, bezoek Dresden (meerprijs € 35,00 p.p.)Vandaag rijden we na het ontbijt naar Dresden, ook wel het ‘Venetiëvan het noorden’ genoemd. Tijdens de stadsrondrit doet u een eerste indruk op van de vele bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de Brühlsche Terrasse, Zwinger, Kathedrale Sankt Trinitatis (voormalig Hofkirche), Semperoper en de Frauenkirche. Slenter ook over de bekende markt met zijn grote aanbod van traditionele volkskunst, zoals piramides, notenkrakers en vele andere handgemaakte producten. De geur van o.a. kerstgebak en Glühwein maken hetkerstgevoel compleet. Tegen de avond rijden we terug naar het hotel, waar we wederom van het avondeten genieten.
4e dag. Na het ontbijt verlaten we het Ertsgebergte en rijden we terug naar Nederland. Terugkomst bij de
uitstapplaatsen is in de loop van de avond.
Reisdata:
9 t/m 12 december 2010
16 t/m 19 december 2010
Prijs per persoon:
€ 99,00 p.p. in een 2-persoons kamer
€ 39,00 éénpersoonskamertoeslag
Deze reis is inclusief:
– Reis per moderne touringcar
– 3 x overnachting in 3-sterren hotel Waldschlößchen (Lesni Zakécék)
– Alle kamers voorzien van bad of douche en toilet
– 3 x ontbijtbuffet
– 3 x diner
Eventueel extra bij te boeken (aub bij boeking aangeven):
– Bezoek aan de kerstmarkt in Dresden en rondrit Erzgebirge € 60,00 p.p.

ikwileengoedkopebushuren.nl busreis Kerstmarkt Advent in het Erzgebirge