In december 2022 is het weer zover, de 11e editie van het Amsterdam light festival. Dit keer met het thema ‘Imagine Beyond’. Met meer dan 20 lichtkunstwerken die speciaal voor het festival ontworpen zijn door Nederlandse en internationale kunstenaars is er genoeg om je ogen uit te kijken. Maar voordat je je tripje naar Amsterdam boekt, lees even goed deze blog. We vertellen je namelijk haarfijn wat je kunt verwachten en hoe je het meeste uit het festival kan halen.

Wat kun je verwachten

Als je nooit eerder bij het Amsterdam light festival geweest bent, vraag je je misschien af wat je kunt verwachten. Vooral is het festival een lust voor het oog. Met meer dan 20 lichtkunstwerken is er genoeg te zien. Maar het festival is veel meer dan alleen een lichtshow. Kwetsbare ouderen worden, om het zo maar even te zeggen, in de spotlight gezet met dit festival. Maar ook jongere generaties worden er bij betrokken om ze de waarde in te laten zien van (licht)kunst. 

Hoe kun je het festival meemaken

In principe zijn er twee manieren waarop je het festival kunt volgen; met een boottocht of te voet. Beide manieren hebben hun voor- en nadelen:  

  • Een boottocht is duurder dan wandelen, maar je ziet de lichtkunstwerken vanaf het water. Dit zorgt voor een heel andere en bijzondere ervaring. 
  • Bij een wandeltocht kun je je eigen tempo bepalen, terwijl je bij een boottocht vast zit aan het schema dat de schipper aanhoudt.
  • Wandelen is natuurlijk gratis, maar je moet wel veel lopen om alle kunstwerken te zien en hebt er vanaf de kant misschien minder goed uitzicht op.
  • Een boottocht is een goede optie als je alles in één keer wilt zien, maar het kan minder intiem zijn.
  • Je kunt de twee ook combineren; boek een boottour voor wat vroeger op de avond en loop vervolgens nog eens naar je favoriete stukken.

Tips en tricks

We willen je nog een paar tips meegeven voor als je naar het Amsterdam light festival gaat;

  • Kleed je warm; het kan koud zijn in Amsterdam in december!
  • Zorg dat je genoeg tijd hebt; het festival loopt van 1 december tot 22 januari, dus je hoeft je niet te haasten.
  • Als je foto’s wilt maken, zorg dan voor een statief of een andere manier om je camera stil te houden. Het lichtkunstwerk laat zich het best ’s nachts fotograferen.
  • En tot slot: geniet van het festival!

Dus daar heb je het: onze tips om het beste uit het Amsterdam Light Festival te halen. We hopen dat je geniet van het festival en dat deze blog nuttig is geweest.  Bedankt voor het lezen!