Denk je erover na om deze zomer je reis dicht bij huis te houden? Friesland is een prachtige provincie in het noorden van Nederland en biedt tal van mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Een van de beste manieren om deze provincie te ontdekken is door te varen. Kies je ervoor om je eigen motorboot te huren in Friesland? Met meer dan 35.000 hectare aan water is deze plek de ultieme bestemming voor watersportliefhebbers.

Ontdek het fantasierijke Lauwersoog

Deze noordelijke regio van Nederland zit vol spannende bezienswaardigheden en activiteiten voor alle leeftijden, waaronder prachtige stranden en zandduinen en eilanden! Een van de beste plekken om je reis te beginnen is Lauwersoog, een eiland net buiten het vasteland dat een brede rits aan activiteiten biedt, zoals fietsen en zeilen. Jij en je kinderen zullen het geweldig vinden om deze sprookjesachtige plek per boot of kajak te verkennen.

Kom tot rust in Nationaal Park de Waddenzee

Een andere populaire bestemming is het Nationaal Park de Waddenzee, een natuurgebied met zandstranden en prachtige uitzichten, ideaal voor picknicks of surflessen. Je kunt ook een boottocht maken door het park, zodat iedereen kan zien wat het zo bijzonder maakt!

Als je meer tijd hebt en avontuurlijker bent ingesteld, zijn er genoeg mogelijkheden om andere eilanden voor de kust te verkennen, waaronder Ameland (beroemd om zijn vogelkolonies) en Schiermonnikoog (bekend om zijn vredige sfeer).

Met de motorboot op ontdekkingsreis

Wanneer je ervoor kiest om je eigen motorboot te huren in Friesland kun je door middel van verschillende vaarroutes allerlei steden bezoeken. Voor een unieke ervaring is het ook mogelijk om de Elfstedentocht af te varen! Toch bijzonder om met eigen ogen mee te maken wat voor afstand mensen destijds hebben afgelegd. Zie je het wel zitten om deze prachtige regio rondom Leeuwarden te ontdekken? Stippel jouw ideale route uit of vraag gemakkelijk advies aan één van de lokale bootverhuurders!