Een luchthaven is van nature een plaats van overgang. We brengen niet meer dan een of twee uur door op luchthavens omdat we meestal ofwel vertrekken ofwel aankomen. Maar dit betekent niet dat we een minder dan aangename ervaring moeten hebben terwijl we daar zijn. Sommige luchthavens lijken hier meer oog voor te hebben dan andere. Als u zich ooit hebt afgevraagd waarom u de voorkeur geeft aan een bepaalde luchthaven, kan dat zijn omdat ze weten hoe ze de passagiers tevreden moeten houden. Hier kijken we naar de manieren waarop uw lokale luchthaven dat kleine verschil kan maken.

Trolleys

U moet gemakkelijk toegang hebben tot voldoende trolleys voor uw check in ervaring. Sommige luchthavens hebben dit aspect verwaarloosd en het kan eeuwen duren om de voorraad te vinden. Als u kunt kiezen uit verschillende maten, dan is dat des te beter voor u! Ze moeten bij de ingang van de luchthaven staan en er moet een overvloedig aanbod zijn in de buurt van de bagageband. U zou niet moeten betalen voor deze service, sommige luchthavens lijken zich hier niet bewust van te zijn en brengen het toch in rekening.

Catering

Reizen kan een stressvolle ervaring zijn en eten kan soms helpen om dat gevoel te bestrijden. Een goede luchthaven zal een behoorlijke selectie van eetgelegenheden op aanbieding hebben. Naast fastfoodmogelijkheden moeten er ook geschikte restaurants zijn voor jonge gezinnen en hun kinderen.

Winkelen

Winkelen is niet ieders favoriete bezigheid, maar voor velen van ons is het een therapie. Als u een paar uur te verspillen hebt terwijl u op uw vlucht wacht, waarom gaat u dan niet winkelen? U kunt een last minute cadeautje kopen of misschien een goed boek om tijdens uw vlucht te lezen. De duty free optie is altijd welkom als u op zoek bent naar een koopje.

Open ruimtes

Luchthavens kunnen soms benauwde en drukke plekken zijn om te verdragen. Een goed gespreide luchthaven lounge kan veel van de angst en vlucht gerelateerde stress gemakkelijk wegnemen. Als u ooit Singapore Changi airport hebt bezocht, zult u zien welk verschil een oase-achtige transit lounge kan maken. Het heeft de beste luchthaven in de wereld awards zo vaak gewonnen, moet het doen alles goed.

 

Lees verder – Eindhoven airport parking