De mooie kastelen en ongerepte natuur overweldigt iedere bezoeker van deze streek in het hart van Europa. Ondanks dat het niet ver rijden is om er te komen voelt het of u in een andere wereld terechtkomt. U kunt wandelen, fietsen of de rivierdalen verkennen per kajak en onderweg ziet u kastelen, parken en historische dorpjes die voor een mooie afwisseling zorgen. De grotere steden van Wallonië met hun kunstschatten zijn een begrip voor cultuurminnende mensen. Breng samen met ons een bezoek aan deze betoverende omgeving en ontdek de historische plaats Luik (Liège) met de grootste vlooienmarkt van België.

Tijdens deze reis verblijven wij in 4-sterren Hotel Ramada Plaza in Luik. Dit klassieke hotel is gevestigd in een gerenoveerd 17e eeuws klooster en kijkt uit op de prachtige rivier de Maas. Het hotel biedt kamers van uitstekende kwaliteit nabij het historische centrum van Luik. Alle kamers beschikken over
bad of douche en toilet.

1e dag, heenreis

We vertrekken ’s ochtends vanaf onze instapplaatsen en rijden naar Luik. Hier kunt u genieten van de romantische steegjes van de 1000 jaar oude stad met de mooie binnenhofjes, het oude gedeelte “Outre Meuse” en het bisschoppelijk Paleis.

2e dag, Ardennenrondrit

Na het ontbijt beginnen we aan de Ardennenrondrit. De eerste bestemming van vandaag is de watertuinen van Annevoie. Deze tuinen behoren ongetwijfeld tot de mooiste tuinen ter wereld en zijn aangelegd door Charles-Alexis de Montpellier. In Dinant, ‘de parel van het maasdal’, is er de gelegenheid voor een middagpauze. Dan rijden we door via Rochefort naar Han-sur-Lesse. Deze plaats is maar een klein dorpje in de Ardennen, maar het heeft een grote naamsbekendheid. Han-sur-Lesse ligt op een kalksteenmassief waarin de rivieren de Lesse en de Lomme al eeuwenlang verdwijnen om er grotten uit te snijden. Deze grotten, wereldwijd bekend als de grotten van Han, zijn een grote trekpleister. Deze grotten zijn eigenlijk in 3
stappen te bezoeken. Het avontuur begint in het centrum van het dorp. Vanuit het dorpscentrum brengt een kleine, kleurrijke tram u tot aan de ingang van de grot. Vanaf deze plek moeten uw voeten het werk gaan doen. Een gids leidt u door de verschillende zalen waarvan de een al indrukwekkender is dan andere. Enkele voorbeelden zijn de “Geheimzinnige”, de “Wapenzaal” met een klank- en lichtspel en de “Koepelzaal” met zijn betoverende afmetingen. Uw ontdekkingsreis in de grot van Han eindigt met een afvaart van de ondergrondse rivier met een grote geruisloze boot. Daarna rijden we door het Maasdal weer terug naar Luik. Als de tijd het toelaat, maken we nog een klein uitstapje naar Floreffe, waar u de abdij kunt bezoeken en de huisgemaakte kaas zou moeten proberen. Daarna rijden we terug naar Luik.