Wil je je fietsen netjes stallen op een overzichtelijke manier, dan is een fietsniet ideaal. Fietsnieten zijn namelijk handig om meerdere redenen. De 5 voordelen van fietsnieten zijn hieronder te vinden.

Voordeel 1: Handig fietsenparkeersysteem

Met fietsnieten kan je een fietsparkeersysteem creëren, voornamelijk op plaatsen waarbij de ruimte beperkt is. Bestuurders kunnen hun fietsen namelijk op een verantwoordelijke manier parkeren, meestal recht regen elkaar.

Voordeel 2: Extra bescherming

Je fiets blijft beter beschermd met een fietsniet. De fiets kan op een stabiele wijze vastgezet worden waardoor deze niet zal beschadigen door om te vallen, ook niet met veel wind of als een persoon of dier tegen de fiets aan stoot. Het gaat hierbij ook om bescherming tegen diefstal. Je kunt namelijk elke soort fiets eenvoudig stallen zonder dat dieven de fiets mee kunnen nemen, vooral niet als je ook een goed slot koopt.

Voordeel 3: Dichterbij parkeren

Een ander voordeel van fietsnieten is dat je dichterbij kunt parkeren bij een bestemming. Hier komt nog bij dat fietsnieten vrij betaalbaar zijn.

Voordeel 4: Ook voor andere formaten

Fietsnieten zijn geschikt voor fietsen van allerlei formaten. Denk zo niet slechts aan fietsen voor volwassenen, maar ook kinderfietsen. Hier komt nog bij dat fietsnieten eenvoudig te verwerken zijn in het straatbeeld en dat ze de afmeting hebben van een trottoirtegel.

Voordeel 5: het lage onderhoud

Een fietsniet heeft geen onderhoud nodig en kan tegen vrijwel alle weersomstandigheden. Fietsnieten gaan jarenlang mee, zijn vormvast en kunnen tegen een stootje.

Fietsnieten zijn ook voor thuisgebruik uitermate geschikt. Ze zijn eenvoudig te plaatsen middels een betonvoet die in de grond geplaatst wordt. Dankzij deze constructie kunnen fietsen veilig vastgezet worden aan een slot wat om de fietsniet gebonden wordt.