De meeste mensen hebben wel een of meerdere hobby’s en voor veel mannen heeft deze hobby te maken met auto’s. Sinds het meedoen van Max Verstappen aan de Formule 1, is de populariteit van de autosport in Nederland sowieso al behoorlijk toegenomen, maar er heeft altijd al een zeer grote groep mensen bestaan die een auto gerelateerde hobby heeft. Voor sommigen bestaat dit uit het kijken van de Formule 1, voor anderen uit het sparen van oldtimers en voor anderen uit het klussen aan de auto en het stylen en tunen van auto’s. Op internet vinden dagelijks honderden interacties plaats tussen autoliefhebbers die elkaar op de hoogte houden van hun projecten en ideeën en suggesties met elkaar uitwisselen.

Tip: https://www.carstyle.nl/exterieur/racegaas.html

Chiptuning is een moderne techniek voor het verbeteren van de prestaties van elektrische auto’s

De auto-industrie ontwikkelt zich erg snel en het elektrisch rijden wordt dan als vanzelfsprekend ook steeds populairder. Niet veel mensen brengen elektrische auto’s in verband met cartuning, maar het tegendeel is waar. Een moderne variant van het tunen van elektrische auto’s richt zich op het verbeteren van de capaciteit van de auto. De elektrische auto’s worden dusdanig gebouwd dat deze geleverd worden met een begrenzing van de capaciteit, waardoor er slechts bepaalde prestaties behaald kunnen worden. Door de auto zogenaamd te “chiptunen” is het mogelijk om deze begrenzing middels software te manipuleren en de prestaties van je elektrische auto aanzienlijk te verbeteren. Chiptuning is legaal in Nederland en er zijn tal van plaatsen waar je dit kan laten doen.

Uitgelicht: https://www.carstyle.nl/interieur/instaplijsten.html

Zorg dat de looks van de auto in lijn zijn met de prestaties door deze te stylen

Naast cartuning, is ook carstyling ongekend populair. Door het toegenomen aanbod van onderdelen in diverse webshops, is het een stuk makkelijker om als particulier onderdelen te bestellen uit alle delen van de wereld. Het is dan ook aanzienlijk goedkoper dan jaren geleden, wat deze hobby nog interessanter maakt. Tegenwoordig worden er hele carstyling pakketten verkocht, met hierin nieuwe lampen, spoilers, bumpers en andere accessoires om de auto er nog mooier uit te laten zien. Carstyling richt zich in tegenstelling tot cartuning niet op het verbeteren van de motorische prestaties, maar op hoe de auto er uit ziet. Vaak gaan deze twee zaken echter wel hand in hand, want je wil natuurlijk dat een auto met sportieve prestaties er ook als zodanig uitziet.