Wanneer het tijd is voor een andere auto kan het de moeite waard zijn om eens over de grenzen te kijken. In het bijvoorbeeld België is het zeer goed mogelijk een leuke auto voor minder geld aan te schaffen dan in Nederland. Omdat er andere belastingtarieven gelden in het buitenland zijn de auto’s daar vaak wat groter en luxer uitgevoerd. Natuurlijk zijn de wegen en verkeersregels in het buitenland anders, maar dankzij het internet is winkel

 

Het Belgisch aanbod is groot

Een geschikte auto in België vinden die aantrekkelijk is geprijsd is redelijk gemakkelijk. Alleen dan moet de auto nog naar Nederland en alle papieren in orde worden gemaakt. Het handige is dat er hier experts voor zijn. Een auto importeren uit Belgie is eenvoudig met behulp van ervaren mensen die weten wat er allemaal nodig is. Het lijkt op het eerste gezicht heel wat werk, maar uiteindelijk is het gewoon mogelijk om een interessante auto vanuit België naar Nederland te halen.

Een auto invoeren en de belastingdienst

Op een auto die in Nederland wordt ingevoerd wordt de BPM-belasting geheven. Omdat de koper van de auto recht heeft op het laagste BPM bedrag is het prettig als er een deskundige is die de koper daarin kan begeleiden. Omdat er meerdere manieren zijn om BPM te berekenen is het gemakkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien. Het zou jammer zijn dat een aankoop niet door zou kunnen gaan door onoverzichtelijk papierwerk. BPM taxatie moet dus aandachtig worden bekeken en met de hulp van een expert is alles snel duidelijk.

en over de grens een heel stuk gemakkelijk geworden.

Goed geregeld geeft een goed gevoel

Ondanks de BPM is het nog steeds mogelijk om goedkoper uit te zijn met een buitenlandse auto. Auto’s die zijn geïmporteerd hebben verder te maken met de Nederlandse regelgeving en moeten bijvoorbeeld dus ook naar de autokeuring. Er zal misschien wel moeten worden gereisd voor een proefrit, maar dat mag de pret niet drukken. Niet alle Belgische tweedehands auto’s staan online. Zelf gewoon gaan zoeken en dan hulp inschakelen is ook een goede mogelijkheid.