Als je op zoek bent naar een unieke manier om Amsterdam te verkennen, is het huren van een boot de perfecte optie! Er zijn veel verschillende verhuurbedrijven in de stad, dus je kunt er een vinden die aan je wensen voldoet. Of je nu op zoek bent naar een gezinsvriendelijke boot of iets avontuurlijks, er is zeker iets voor iedereen. Hier geven we wat tips over hoe je het juiste verhuurbedrijf kiest en wat je moet doen als je op de boot bent. Laten we beginnen!

Waar moet je op letten bij het boeken van een rondvaart in Amsterdam

Er zijn een aantal factoren om op te letten bij het kiezen welk rondvaartbedrijf juist is voor jouw behoefte. Een paar van de belangrijkste zijn; 

  • De grootte van de boot: als je met een grote groep bent, moet je ervoor zorgen dat het bedrijf je kan ontvangen. Als je maar met een paar mensen bent, is een kleinere boot misschien intiemer en leuker.
  • De prijs: uiteraard is dit een belangrijke factor bij het nemen van een beslissing! Zorg ervoor dat je de prijzen tussen verschillende bedrijven vergelijkt voordat je boekt.
  • De route: er zijn veel verschillende grachten routes in Amsterdam, dus neem de tijd om elke route te bekijken en te zien welke je het meest interesseert. Sommige bedrijven bieden zelfs themaroutes aan, zoals historische of culinaire cruises.

Tips voor op de boot

Als je het juiste bedrijf hebt gevonden voor jouw uitje en de dag is aangebroken zijn er nog een paar belangrijke dingen om aan te denken; 

  • Kleed je op het weer: als het zonnig is, zorg dan voor zonnebrandcrème en een hoed. Als het koel is of regent, vergeet dan je jassen niet! Verkijk je er ook niet op dat de temperatuur op het water nog wel eens kan verschillen van op de kant. Zo kan het een stuk koeler zijn door een wind laag op het water, maar ook reflecteert het water de zon waardoor je sneller kunt verbranden.
  • Neem snacks en drankjes mee: de meeste maatschappijen zorgen voor versnaperingen aan boord, maar het is altijd een goed idee om je eigen snacks en drankjes mee te nemen.
  • Maak plezier: dit is de belangrijkste tip van allemaal. Ontspan je, geniet van het uitzicht en maak mooie herinneringen met je vrienden of familie.

Een rondvaart in Amsterdam is een geweldige manier om de stad vanuit een ander perspectief te zien! Met zoveel verschillende verhuurbedrijven en routes beschikbaar, is er zeker iets voor iedereen. Houd deze tips in gedachten wanneer je een bedrijf kiest en boekt, bedankt voor het lezen!