Mijn vriendin kwam vandaag toch met een leuk idee. We had afgelopen dagen namelijk nagedacht over onze komende vakantie en ze weet dat ik heel erg van fietsen hou. In het verleden hebben we ook vaak gefietst. Maar sinds een auto-ongeluk een paar jaar geleden heb ik niet zoveel kracht meer in mijn benen, dus lang fietsen gaat niet meer. Maar ik zou wel heel graag weer een fietsvakantie maken, want daar heb ik altijd zo van genoten.

Nu kwam ze dus met het idee voor een fietsvakantie speciaal voor mensen met een elektrische fiets. Het is eigenlijk nat als een gewone fietsvakantie, maar dan speciaal gemaakt voor rijders op een elektrische fiets. En die heb ik sinds kort. Een elektrische fiets heeft namelijk een aantal voordelen. Het belangrijkste verschil met een gewone fiets is natuurlijk dat deze een motortje heeft wat jou helpt bij het trappen. Dit betekent dat je zelf niet zo hard hoeft te trappen om toch snel vooruit te komen. Je legt dus met meer gemak grotere afstanden af.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/

Doordat je ondersteund wordt door de motor gebruik je minder kracht en ben je minder snel moe. En wat ik persoonlijk heel fijn vindt is dat je de motor zelf kunt instellen. Je kunt hem aan en uit zetten, harder en zachter. Je kunt dus zelf helemaal bepalen wat je zelf trapt en wat niet. Voor mij is dat heel fijn, want de kracht in mijn benen varieert nogal. De hele fietstocht kun je dus optimaal aanpassen aan je eigen behoeften.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-fietsen/

Daarnaast kom je met een elektrische fiets niet snel voor nare verrassingen te staan. Als je moe bent dan kun je toch altijd verder. Je wordt niet gedwongen om te stoppen en een pauze te nemen. Daar is de fietsvakantie die mijn vriendin had gevonden ook helemaal op in gericht. De afstanden die je per dag aflegt zijn best groot. Dat is met een elektrische fiets geen probleem. Iedereen in de groep kan de reis afmaken en door de langere afstanden krijg je toch heel veel te zien van het land. En omdat je niet zo bent kun je ook lekker genieten van de gezellige avonden met elkaar. Ik denk dat we maar gauw gaan boeken.