Nu er steeds meer elektrische auto’s op de weg verschijnen, is het als ondernemer belangrijk om na te gaan denken over hoe je je werknemers erin kunt faciliteren als ze met een elektrische auto naar kantoor komen. Hoe mooi is het als om je werknemers oplaadmogelijkheden voor elektrische voertuigen op het werk aan te bieden? Er zijn een paar dingen waarmee je rekening dient te houden bij het indienen van je verzoek. Hier zijn vijf tips om ervoor te zorgen dat je aanvraag voor een laadpaal slaagt.

Zoek uit wat mensen willen

Voordat je een verzoek indient, dien je wat onderzoek doen en erachter komen wat mensen eigenlijk willen op het gebied van EV-laders. Dit kunnen functies zijn zoals snellaadmogelijkheden of dubbele poorten, zodat bestuurders twee voertuigen tegelijk kunnen opladen. Als je weet welke functies mensen graag willen, kun je ervoor zorgen dat je het meeste waar voor je geld krijgt als het tijd is om het laadstation te kopen.

Sommige mensen willen een Ecotap laadpaal. Een Ecotap laadpaal biedt namelijk veel technische mogelijkheden. Het laten plaatsen van een Ecotap laadpaal vergt verder geen investering. Dus financieel is dit voor de werkgever ook interessant. Je kunt de Ecotap laadpaal verder ook laten personaliseren. Wil je bijvoorbeeld je eigen logo hierop of op wellicht iets dat op een ludieke manier de dank uitspreekt aan de collega die het initiatief heeft genomen tot het aanvragen van een laadpaal, dan kan dat.

Kijk naar lokale regelgeving

Verschillende gebieden kunnen verschillende regels hebben met betrekking tot het installeren van EV-laadstations bij bedrijven, dus zorg ervoor dat je contact opneemt met de lokale autoriteiten voordat je een verzoek indient. Sommige steden hebben mogelijk vergunningen of extra papierwerk nodig om een oplader te installeren, dus het is belangrijk dat je van tevoren weet wat er van je wordt verlangd.

Houd rekening met je budget

Van de aanschaf van het eigenlijke laadstation zelf tot installatiekosten en andere kosten die gepaard gaan met het gebruik van een eV-oplader, het is belangrijk dat je met al deze zaken rekening houdt wanneer je je verzoek indient. Het is ook belangrijk om rekening te houden met mogelijke kosten op de lange termijn, zoals onderhoud en reparaties langs de lijn, evenals eventuele energierekeningen als je van plan bent elektriciteit van het net te gebruiken voor het voeden van je lader(s).

Denk na over locatie

Waar komt de oplader te staan? Wordt het binnen of buiten? Is het dicht genoeg bij een stopcontact zodat er stroom bij kan? Zijn er voldoende parkeerplaatsen in de buurt? Dit zijn allemaal belangrijke vragen waarmee je rekening dient te houden voordat je je verzoek indient, aangezien ze van invloed kunnen zijn op hoe handig (of onhandig) het is voor bestuurders die de oplader(s) willen gebruiken.

Onderzoek financieringsopties

Er zijn een aantal subsidies en andere financieringsbronnen beschikbaar voor bedrijven die EV-opladers willen installeren, dus zorg ervoor dat je deze opties bekijkt voordat je een prijskaartje vaststelt voor je gevraagde oplader(s). Je weet maar nooit – misschien vind je een mooie deal.

Conclusie

Het installeren van een eV-oplader op het werk kan een mooie manier zijn om werknemers die elektrische auto’s besturen te steunen en tegelijkertijd de uitstoot van traditionele voertuigen op gas te verminderen. Voordat je echter een laadstation of -paal op het werk aanvraagt, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals budgetbeperkingen en lokale voorschriften met betrekking tot installatievereisten. Met deze vijf tips in het achterhoofd zou het aanvragen van een laadpaal of -station geen enkel probleem moeten zijn.

 

Bron: https://www.orangecharging.com/